Skolmakarlåda

Skolmakarlåda

Gör så här

1. Koka potatisen och mosa. Tillsätt smör, salt och vitpeppar.
2. Späd med grädde och äggula. Vispa till moset får en luftig konsistens.
3. Bryn köttet i smör, krydda med salt, peppar och timjan. Lägg köttet i smorda bleck. Tillaga i ugn, 175° ca 30 min.
4. Bryn bacon, lök och rotfrukterna.
5. Blanda kött med bacon, lök- och rotfruktsblandningen.
6. Spritsa moset längs med kanten i smorda bleck, fyll mitten med bacon, lök- och rotfruktsblandningen.
Gratinera i ugn tills moset är gyllenbrunt.
Strö över gräslök vid servering.

Recept: Mats Zetterlund, Lillån skolrestaurang, Örebro
Källa: Kock i skolan 2011/Skolmat till 100

  • Fett
    27,27 g
  • Kolhydrater
    27,46 g
  • Protein
    22,36 g
  • Energi (kJ)
    1882,9 kJ
  • Energi (kcal)
    451,14 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen