Shawarma från skogen

Shawarma från skogen

Gör så här

Kryddmix:

1. Mixa samman alla kryddorna i kryddmixer tills de är finmalda.       

Dovhjort:

1. Putsa köttet och skär det i batonger som är ca 6 cm i diameter. Rulla dem i hälften av kryddorna.

2. Bryn köttet i smör och stek klart i ugn på 120° till en innertemperatur på 52–54°. Rulla köttet i resterande kryddor.

3. Skär upp i tunna skivor vid servering.

Pickels:

1. Skala och strimla alla rotfrukter och löken i lite tjockare julienne. 

2. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i grönsakerna och skivad chili. Rör runt och slå upp i ett kärl, låt svalna.

Pepparrotskräm:

1. Vispa smetana till en tjock kräm

2. Riv pepparroten fint på rivjärn och vänd ner i smetanan. Smaka av med salt och peppar. Lägg i spritspåse.

Till servering:

1. Plocka och skölj salladen innan servering.

2. Lägg upp sallad, dovhjort, pickels och pepparrotskräm på brödet och garnera med riven pepparrot och persilja.

  • Fett
    190,92 g
  • Kolhydrater
    534,13 g
  • Protein
    288,31 g
  • Energi (kJ)
    21412,35 kJ
  • Energi (kcal)
    5108,5 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen