Sesampanerad fisk med spenat- och vitkålschili

Sesampanerad fisk med spenat- och vitkålschili

Gör så här

1. Fräs spenat och vitkål i en gryta tills en del av vätskan kokat in ca 15-20 min. Tillsätt buljong, crème fraiche och chilisås och låt koka ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och eventuellt cayennepeppar.
2. Vispa samman ägg och mjölk i ett bleck. Blanda sesamfrö med vetemjöl och salt i ett annat. Panera fisken först i ägg och sedan i sesamfröna.
3. Låt torka lite och stek i smör på svag värme några minuter per sida tills fisken är genomstekt.
4. Servera fisken med spenat/vitkålschili och kokt potatis.

Serveringsportion: Fiskfilé ca 100 g, spenat/vitkålschili ca 100g, ca 150 g potatis

Källa: Arla Köket Skola 1:2000

  • Fett
    8,53 g
  • Kolhydrater
    35,65 g
  • Protein
    28,35 g
  • Energi (kJ)
    1440,03 kJ
  • Energi (kcal)
    344,72 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen