Senapspanerad kålrot och prästostpotatis

Senapspanerad kålrot och prästostpotatis

Gör så här

1. Skiva kålrot i 1,5 cm tjocka skivor och förväll i saltat vatten. Låt svalna.
2. Stryk senap på båda sidorna av kålroten och vänd i ströbröd.
3. Stek skivorna i smör. Salta och peppra.
4. Koka potatisen mjuk. Kör den i en blandare med vingen. Slå på mjölk och tillsätt smör, ost och persilja. Smaka av med salt.
5. Servera med ost & tomat och gärna morötter.

Tips: Du förhöjer ostsmaken med lite nyriven muskotnöt i potatisen.

Serveringsportion ca: 400 g
Källa: Katja Palmdahl Veckans recept 2002

  • Fett
    0,03 g
  • Kolhydrater
    2,86 g
  • Protein
    0,31 g
  • Energi (kJ)
    58,04 kJ
  • Energi (kcal)
    13,91 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen