Semmelwraps

Semmelwraps

Gör så här

Vetedeg:

1. Lös upp jästen i vätskan i en degbunke och tillsätt mjöl. Blanda till en deg och låt jäsa  ca 30 min.
2. Tillsätt resten av ingredienser utom saltet i fördegen. Blanda degen ca 8 min i degblandaren. Tillsätt saltet när det är en minut kvar.
3. Dela upp degen i bitar à 60 g. Rulla bitarna till runda bullar och låt jäsa 30 min.
4. Kavla ut varje bulle till runda mycket tunna plattor, ca 20 cm i diameter och 1 mm tunna. Baka av i ugn, 200° ca 3 min. Brödet ska kunna vikas utan att spricka. Låt svalna under handduk.

Fyllning:

1. Blanda mandelmassa med mandel och kardemumma. Späd ev med lite vatten under omrörning till spritsbar konsistens.

Montering:

1. Spritsa ut mandelmassan och grädde på brödet.
3. Vik ihop som en wrap.
4. Pudra över florsocker och slå in i smörpapper.

Fotograf: Joel Wåreus

  • Fett
    23,3 g
  • Kolhydrater
    40,47 g
  • Protein
    6,7 g
  • Energi (kJ)
    1671,81 kJ
  • Energi (kcal)
    402,95 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen