Semla med syrad grädde

Semla med syrad grädde

Gör så här

Vetedegen:

1. Blanda alla ingredienser till fördegen och låt jäsa övertäckt ca 30 min.
2. Blanda smör och socker i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser samt fördegen. Kör degen 6-8 min i degblandaren.
3. Ta upp degen och dela i små bitar à 60 g, rulla dem runda och lägg på plåtar.
4. Låt bullarna jäsa 30-50 min.
5. Sätt ugnen på 200°.
6. Grädda bullarna 8-10 min, låt kallna.

Montering:

1. Vispa den syrade grädden.
2. Dela bullarna.
3. Grilla bullhalvorna med den skurna sidan neråt i en grillpanna så att det bildas fina grillränder.
4. Spritsa den syrade grädden med en liten krusig tyll på de undre halvorna.
5. Klicka önskad mängd löjrom på grädden. Lägg ev på några blad oxalis och ringla över tunt med honung.
6. Lägg locken ovanpå eller vid sidan av semlorna.

  • Fett
    23,34 g
  • Kolhydrater
    29,48 g
  • Protein
    8,52 g
  • Energi (kJ)
    1510,52 kJ
  • Energi (kcal)
    363,48 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen