Sansho sour

Sansho sour

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till mördegen i en maskin med vinge. Låt vila i kyl ca 30 min.

2. Kavla ut degen ca 2 mm tunt och stansa ut rundlar, 7 cm i diameter. Fodra runda formar, 5 cm i diameter. Nagga botten och frys i minst 1 tim. Baka av i ugn på 175° i 8–12 min.

3. Blanda socker och pektin. Rör ner blandningen i mandarinpurén och tillsätt citronskal och saft. Koka kraftigt ca 4 min tills kompotten tjocknat. Blanda i clementinfiléerna och koka någon minut till. Låt kompotten kallna helt och fördela i mördegsformarna.

4. Koka socker och vatten till 118°. Börja samtidigt vispa äggvitan i en maskin på låg hastighet. Strila sockerlagen ner i äggvitan under hög visphastighet. Tillsätt mald peppar och vispa marängen på låg hastighet tills den kallnat.

5. Spritsa marängen på mandarinformarna och bränn av med gasbrännare.

  • Fett
    7,02 g
  • Kolhydrater
    44,25 g
  • Protein
    2,58 g
  • Energi (kJ)
    1049,56 kJ
  • Energi (kcal)
    251,94 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen