Saltinbakad rotselleri med brynt smörcrème, syrad rödlök  och rostad quinoa

Saltinbakad rotselleri med brynt smörcrème, syrad rödlök och rostad quinoa

Gör så här

1. Tvätta och putsa rotsellerin ordentligt. Blanda mjöl, grovt salt, vatten och äggvitor till en deg. Om degen är för lös tillsätt mer mjöl. Tryck fast degen runt om rotsellerin och tillaga i ugn på 200° ca 1 tim. Rotsellerin ska precis bli mjuk.

2. Bryn smöret. Mixa ägg och champagnevinäger och tillsätt smöret lite i taget under mixning till tjock konsistens. Smaka av med salt.

3. Skala och skiva rödlöken tunt på mandolin och lägg i en vacpåse med rödvinsvinägern. Vakuumpacka och låt dra fram till servering.

4. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i quinoan. Skaka pannan medan quinoan poppar. Efter 15–20 sekunder är quinoan klar.

5. Plocka körveln och lägg i kallt vatten.

6. Vid servering: Ta bort saltdegen från rotsellerin och skär sellerin i portionsbitar. Lägg på tallrikar, spritsa på smörcrèmen och toppa med syrad rödlök, quinoa och körvel.

Källa: Johan Backeus.  Årets kock 2017

  • Fett
    26,19 g
  • Kolhydrater
    25,55 g
  • Protein
    5,21 g
  • Energi (kJ)
    1515,89 kJ
  • Energi (kcal)
    366,07 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen