Saffransrutor

Saffransrutor

Gör så här

1. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölkblandningen och rör tills jästen löst sig.

2. Tillsätt saffran, kardemumma, salt, socker och mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 15 min.

3. Dela och platta ut degen till (35x25 cm) på plåtar.

4. Blanda mandelmassa och smör. Bred över degen och strö över mandelspån. Låt jäsa ca 30 min.

5. Grädda i ugn, 200° ca 15 min. Låt svalna och skär i bitar.

Källa: Saffransbröd 2011

  • Fett
    7,17 g
  • Kolhydrater
    20,73 g
  • Protein
    4,06 g
  • Energi (kJ)
    691,5 kJ
  • Energi (kcal)
    165,92 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen