Saffranspetit-chouer med björnbärskompott och punschgrädde

Saffranspetit-chouer med björnbärskompott och punschgrädde

Gör så här

1. Branddeg: Koka upp alla ingredienser utom mjöl och ägg. Tillsätt mjölet och rör på medelvärme tills det tjocknar. Kör degen i maskin med vinge, tillsätt äggen ett i taget. Spritsa toppar, ca 3 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper.

2. Sanddeg: Blanda allt i maskin med vinge. Kavla ut degen ca 2 mm tunt mellan bakplåtspapper. Stansa ut rundlar lite större än de spritsade topparna och lägg ovanpå. Baka av petit-chouerna i ugn på 180° ca 30 min, låt svalna.

3. Björnbärskompott: Koka allt utom björnbären i 3 min. Häll upp i bunke, plasta mot ytan och kyl så att gelén sätter sig. Mixa i blender till en kräm. Hacka björnbären och blanda med krämen, lägg i spritspåse. Fyll petit-chouerna med kompotten.

4. Punschgrädde: Vispa grädde och punsch och smaka av med florsocker. Lägg i spritspåse.

5. Sikta björnbärspulver på petit- chouerna. Spritsa på lite punschgrädde. Lägg på vita choklad-
plattor och spritsa på mer grädde. Toppa med delade björnbär
och chokladblad.

Källa: Kalle Bengtsson Årets konditor 2017

  • Fett
    7,03 g
  • Kolhydrater
    13,44 g
  • Protein
    1,76 g
  • Energi (kJ)
    534,84 kJ
  • Energi (kcal)
    128,93 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen