Saffranspannkaka med mandel

Saffranspannkaka med mandel

Gör så här

1. Stöt saffran med sockerbitar i en mortel.
2. Blanda ner detta med mjölk och grädde i gröten. Tillsätt äggen, lätt uppvispade, samt socker och mandel.
3. Häll smeten i smorda bleck. Grädda i ugn på 200° ca 30-35 min.
4. Servera pannkakan varm med äppelkompott och grädde.

Serveringsportion ca: 350 g
Källa: Katja Palmdahl Veckans recept 2002

  • Fett
    32,77 g
  • Kolhydrater
    59,36 g
  • Protein
    14,95 g
  • Energi (kJ)
    2479,87 kJ
  • Energi (kcal)
    596,57 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen