Saffransmazarin

Saffransmazarin

Gör så här

Bottnar:
1. Blanda alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kyl i ca 20 min.
2. Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på mjölat bord tills den är 3-4 mm tjock. Ta ut bottnar med en rund utstickare.
3. Fodra runda mazarinformar (8 cm i diameter) och se till att degen går över kanterna, skär bort överflödig deg.

Mazarinfyllning:
1. Blanda smält smör och saffran, ställ åt sidan.
2. Blanda mandelmassa med smör lite i taget. Tillsätt det smälta saffranssmöret.
3. Tillsätt ägg samt äggulor ett i taget och blanda väl.
4. Vänd i vaniljsocker och vetemjöl och blanda till en slät massa.
5. Fyll formarna lite mer än 3/4, strö över hyvlad mandel och grädda i ugn, 180° i 15–16 min eller tills kakan fått en fin gyllenbrun färg.
6. Låt svalna helt innan de vänds ut ur formarna. Pudra på florsocker innan servering.

Källa: Arla Köket Jul 2013/Arla Köket Traditioner och nytänk 2014/Arla Köket En sagolik jul 2015

  • Fett
    34,31 g
  • Kolhydrater
    40,61 g
  • Protein
    8,09 g
  • Energi (kJ)
    2107,8 kJ
  • Energi (kcal)
    503,75 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen