Rotselleri och löjrom

Rotselleri och löjrom

Gör så här

Rotsellerichips:

1. Tvätta och skala rotsellerin. Fritera skalet i 160° varm olja tills det är frasigt. Låt rinna av på papper och salta lätt.

Dillpicklad rotselleri:

1. Skiva 5 skivor av rotsellerin tunt på skärmaskin. Skär ner skivorna i mindre bitar och lägg i vakuumpåse.

2. Koka upp ättika, socker och vatten med dillstjälkarna, spara dillkvistarna till garnering. Kyl ner lagen och häll i påsen med rotsellerin och förslut.

Bakad rotselleri och kräm:

1. Gnid in resterande rotselleri med olja och salt och baka i ugn på 150° tills rotsellerin är mjuk rakt igenom, ca 3 tim. Låt svalna.

2. Skär den bakade rotsellerin i 10 skivor, ca 1 cm tjocka. Stansa ut fina bitar, ca 10 cm i diameter. Skär bort det yttersta skiktet från det som blir över och mixa rotsellerin med varm grädde och smör tills en slät kräm. Smaka av med salt.

 Garnering:

1. Lägg ett fint ägg med löjrom på varje bakad rotselleriskiva. Lägg rotsellerikräm bredvid med picklad rotselleri, dillkvistar och toppa med rotsellerichipsen.

Kockrapporten, Jimmi Eriksson

  • Fett
    11,26 g
  • Kolhydrater
    12,98 g
  • Protein
    8,29 g
  • Energi (kJ)
    794,6 kJ
  • Energi (kcal)
    190,22 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen