Rotselleri och gröna äpplen med jasmin, enbär och timutpeppar

Rotselleri och gröna äpplen med jasmin, enbär och timutpeppar

Gör så här

1. Skala och gnid in rotsellerin runt om med smör och krydda ordentligt med salt. Baka i ugn på 175° i 45–60 min tills sellerin är helt mjuk och har fin färg. Skär varje rotselleri i 10 klyftor. Krydda med salt och lite nymalen timutpeppar.

2. Skala och tärna äpplena. (Använd gärna skalresterna till råsaften.)

3. Värm oljan till 60° och mixa alla ingredienser till libbstickeoljan i en blender på maxhastighet. Sila genom kaffefilter.

4. Blanda äppelsaft och citronsaft så att äppelsaften inte missfärgas. Krossa teblad, pepparkorn och enbär grovt och blanda med äppelsaften och socker. Låt stå i kyl i minst 1 tim så att saften blir iskall. Sila av vid servering.

5. Stek selleriklyftorna enbart på ena sidan i lite smör och olja till fin färg och lägg i djupa tallrikar. Bryn äppeltärningarna hastigt i lite smör, krydda med salt.

6. Toppa sellerin med de stekta äppeltärningarna och plockad libbsticka. Ringla över lite libbstickeolja. Avsluta med att hälla på den iskalla jasmin- och äppelsaften vid bordet.

Källa: Viktor Westerlind

  • Fett
    27,45 g
  • Kolhydrater
    12,99 g
  • Protein
    1,24 g
  • Energi (kJ)
    1275,62 kJ
  • Energi (kcal)
    304,5 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen