Rotselleri – Fläder – Smör – Libbsticka

Rotselleri – Fläder – Smör – Libbsticka

Gör så här

1. Lägg rotsellerin med skalet kvar på var sitt dubbelvikt ark aluminiumfolie. Toppa med smör, timjan och salt. Linda ihop foliepaketen och baka i ugn på 150° tills rotsellerin är mjuk, ca 2 tim. Ta ut och låt
svalna i folien. Gröp ur och blanda rotsellerin med libbsticka och lägg tillbaka i skalen.

2. Svetta schalottenlöken med pepparkornen i lite av smöret i en kastrull. Häll på vinäger och
låt sjuda ca 5 min, tillsätt saften och sila vätskan. Spara löken och plocka bort pepparkornen.

3. Häll vätskan i en kannmixer och mixa i resten av smöret, lite i taget. Smaka av med salt och ev lite mer vinäger. Vänd ner den sparade löken och servera såsen till rotsellerin.

Källa: Thomas Sjögren, Årets Kock 2015

  • Fett
    41,46 g
  • Kolhydrater
    10,36 g
  • Protein
    1,94 g
  • Energi (kJ)
    1761,45 kJ
  • Energi (kcal)
    427,23 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen