Rotfruktsspäckad köttfärslimpa med portersås

Rotfruktsspäckad köttfärslimpa med portersås

Gör så här

1. Fräs morötter, palsternacka och lök med bacon.
2. Blanda med köttfärs och ägg. Smaka av med salt och peppar och fördela färsen i formar à ca 1,5 l.
3. Grädda i ugn vid 175°C till en innertemperatur av 70°C, ca 25 min. Låt vila under folie ca 10 min.
4. Koka upp alla ingredienser till såsen till och med lagerblad och låt koka på svag värme ca 10 min.
5. Sila och red av med vetemjöl utrört i lite vatten. Koka ca 5 min, tillsätt grädde och koka upp.
6. Servera med potatis stekt i smör och persilja.

Tips: En form à 1,5 l: 12 portioner à 125 g.

Serveringsportion ca: Köttfärslimpa 125 g, potatis, 200 g, portersås 65 g
Källa: ArlaKöket lunch nr1-00

  • Fett
    9,79 g
  • Kolhydrater
    39,6 g
  • Protein
    8,36 g
  • Energi (kJ)
    1214 kJ
  • Energi (kcal)
    292,42 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen