Rostade oxfärsbollar med stekt tomat- och curryris

Rostade oxfärsbollar med stekt tomat- och curryris

Gör så här

1. Låt ströbröd svälla i mjölk i ca 10 min. Blanda med färs, persilja, lök, ägg, salt och peppar. Format till små bollar och lägg en osttärning i mitten, stek tills de får fin färg, baka klart i ugn på 150°C i 3-5 min.
2. Koka riset med curry enligt anvisning på förpackningen. Fräs ris, tomat och salladslök i smör utan att det får färg. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg gurka, rödlök, vitlök och persilja i riset vid servering.

Serveringsportion ca: Oxfärsbollar 210 g, ris 160 g
Källa: Arla Köket Lunch 2:2003

  • Fett
    31,1 g
  • Kolhydrater
    62,25 g
  • Protein
    40,9 g
  • Energi (kJ)
    2912,72 kJ
  • Energi (kcal)
    697,09 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen