Rostad vitkålsbuljong

Rostad vitkålsbuljong

Gör så här

1. Rosta vitkålen hel i ugn på 230° tills den är svart, ca 2 tim.
2. Ta bort det mesta brända, ca 2 lager kålblad. Skär ner kålen och lägg i kastrull. Täck med vatten och sjud under natten som en buljong. Sila av och koka ner tills 1/3 återstår. Smaka av med salt och citronsaft.
3. Srvera med smetana.

Källa: Arla Köket Modern Gastronomi 2014

  • Fett
    12,84 g
  • Kolhydrater
    12,03 g
  • Protein
    3,31 g
  • Energi (kJ)
    791,16 kJ
  • Energi (kcal)
    187,8 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen