Rostad tomatbruschetta

Rostad tomatbruschetta

Gör så här

1. Skär varje tomat i fyra klyftor. Blanda tomatklyftorna med 2/3 delar av olivoljan, oregano, salt och rikligt med svartpeppar. Lägg på en plåt och rosta i ugn på 110º i ca 2 timmar. Det är viktigt att tomaterna inte ligger för tätt på plåten.
2. Pensla brödskivorna med resterande olivolja. Rosta eller grilla brödet och gnid in brödet med vitlöken medan det fortfarande är varmt. Då får du en mild och fin vitlökssmak.
3. Toppa bröden med cottage cheese. Lägg på de rostade tomaterna och rucolasalladen. Salta och peppra samt droppa lite olivolja över rätten. Servera med oliver.

Serveringsportion ca: 300 g exkl bröd
Källa: Deli Arlaköket 6:2004


  • Fett
    139,45 g
  • Kolhydrater
    3,95 g
  • Protein
    6,52 g
  • Energi (kJ)
    5360,39 kJ
  • Energi (kcal)
    1281,18 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen