Rostad potatispuré med het citrusdressing, forellrom  och friterad sötpotatis

Rostad potatispuré med het citrusdressing, forellrom och friterad sötpotatis

Gör så här

1. Skala mandelpotatisen och rosta skalet i ugn på 180° ca 40 min. Skalet ska vara helt torrt och ha mycket färg.

2. Sjud mjölk och grädde med det rostade skalet ca 10 min.

3. Koka och pressa mandelpotatisen. Sila gräddmjölken över potatisen och tillsätt smör. Blanda till en slät puré och smaka av med crème fraiche och salt.

4. Skär chilin i tunna skivor. Blanda med citronsaft, limesaft och chilipeppar. Smaka av med salt.

5. Skär sötpotatisen i tunna skivor. Pudra på lite majsstärkelse och fritera potatisskivorna gyllene i 140° varm olja. Låt potatischipsen rinna av på papper och salta.

6. Grilla eller spishalstra salladslöken och skär i tunna skivor.

7. Vid servering: Lägg potatispurén i en skål och toppa med citrusdressing, salladslök, forellrom och friterad sötpotatis.

Källa: Johan Backeus

  • Fett
    23,03 g
  • Kolhydrater
    19,78 g
  • Protein
    8,32 g
  • Energi (kJ)
    1339,42 kJ
  • Energi (kcal)
    324,08 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen