Rostad persiljerot, svamp- och rotfruktsgryta med vita bönor, ostcrème, persilja och citron

Rostad persiljerot, svamp- och rotfruktsgryta med vita bönor, ostcrème, persilja och citron

Gör så här

1. Stek svamp, rotselleri, morötter och lök i smör utan att det tar färg. Häll i bönor och buljong och koka tills allt är mjukt.

2. Tillsätt grädde och timjan och låt koka upp. Mixa med en stavmixer så att ca hälften av grytan blir grovmixad. Vänd runt och smaka av med salt.

3. Blanda riven ost med färskost. Rör i yoghurten försiktigt och smaka av med salt. Lägg i spritspåse.

4. Skär av ändarna på persiljerötterna. Skala ca 10 sekunder i skalare. Skär ner i mindre, oregelbundna bitar, ca 2x2 cm. Lägg i bleck och blanda med smör och salt. Baka i ugn på 150° med stängt spjäll, ca 20 min.

5. Blanda persilja, citronskal, vitlök och olivolja.

6. Servera grytan toppad med persiljerötterna, spritsa på ostcrèmen, strö över persilje- och citronblandningen och garnera ev med timjan och oxalis.

  • Fett
    41,94 g
  • Kolhydrater
    24,84 g
  • Protein
    22,76 g
  • Energi (kJ)
    2394,26 kJ
  • Energi (kcal)
    583,59 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen