Rostad blomkålsoppa

Rostad blomkålsoppa

Gör så här

1. Rosta blomkål, lök och vitlök i smör och olja. Slå på buljong och låt sjuda tills allt är mjukt.
2. Häll i mjölk och mixa allt slätt. Smaka av med vinäger, spiskummin, salt och peppar.
3. Strö på sesamfrön vid servering.

Tips: Denna soppa kan även serveras kyld och då kan med fördel några matskedar naturell yoghurt blandas med.


Serveringsportion ca: 170 g
Källa: Ekorecept kocklandslaget

  • Fett
    12,75 g
  • Kolhydrater
    6,83 g
  • Protein
    3,94 g
  • Energi (kJ)
    669,9 kJ
  • Energi (kcal)
    160,11 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen