Roquefort med morot, endive med kumquats och kryddbrödsflarn

Roquefort med morot, endive med kumquats och kryddbrödsflarn

Gör så här

MOROTSMARMELAD  MED LIBBSTICKA
Riv morötterna grovt och lägg  i en kastrull med socker och vatten. Koka tills det börjar  tjockna. Mixa marmeladen till önskad konsistens. Finhacka libbstickan och blanda ner  i marmeladen med rom och citronsaft.

CONFITERAD ENDIVE MED  SYLTADE KUMQUATS
Dela endiverna på längden och lägg i vakuumpåse. Blanda lagen och häll i påsen. Tillaga i cirkulator på 85° ca 40 min, kyl ner. Lägg socker i en kastrull och kumquats­ skivorna på sockret. Häll på vatten så att det precis täcker. Koka tills skivorna är genomskinliga, ca  20 min. Låt svalna i sockerlagen.

KRYDDBRÖDSFLARN
Dela baguetten i 3 och lägg i frys. Skiva den frysta baguetten tunt på skärmaskin och lägg på plåtar med silpatmattor. Smält smöret och pensla på skivorna, strö över kryddblandningen. Rosta i ugn på 150° tills flarnen är gyllenbruna, låt svalna.

Källa: Roland Persson

  • Fett
    29,91 g
  • Kolhydrater
    129,02 g
  • Protein
    12,11 g
  • Energi (kJ)
    3929,63 kJ
  • Energi (kcal)
    941,56 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen