Rödbetsbröd

Rödbetsbröd

Gör så här

1. Värm mjölken till ca 37°. Smula jästen i en bunke och lös upp med mjölken. Blanda ner resterande ingredienser och arbeta degen smidig, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim. 

2. Platta ut degen i ett bleck. Skär portionsrutor och låt jäsa ytterligare 30 min. 

3. Grädda brödet i ugn på 175° 15-20 min. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk. 

Källa: Arla Guldko 2017

  • Fett
    6,97 g
  • Kolhydrater
    68,16 g
  • Protein
    11,16 g
  • Energi (kJ)
    1639,11 kJ
  • Energi (kcal)
    390,44 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen