Röda linser med kardemumma, rotselleri, persilja och brynt smörvisp

Röda linser med kardemumma, rotselleri, persilja och brynt smörvisp

Gör så här

1.Koka rotsellerin i mjuk i lättsaltat vatten.

2.Fräs schalottenlök och vitlök med kardemumma i smör i en kastrull. Tillsätt linser och nuljong. Sjud försiktigt tills linserna är mjuka och har kvar en liten kärna.

3.Ta från värmen och låt linserna svälla färdigt, kyl ner. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

4.Vänd ner rotsellerin, lök och perislja i linserna. Spritsa brynt smörvisp på salladen och toppa med grönkålschips.

Brynt smörvisp:
1.Bryn smöret till gyllenbrun färg, låt svalna något. Vispa smöret fluffigt.
2.Vispa ner crème fraiche i smöret och smaka av med salt och peppar.

Grönkålschips:
1.Repa upp grönkål i små bitar och lägg på plåtar med bakplåspapper. Pensla med smör oc slta lätt.

2.Rosta i ugn på 160° ca 5 min.

Källa: Coldlab 2015

  • Fett
    28,87 g
  • Kolhydrater
    18,39 g
  • Protein
    9,47 g
  • Energi (kJ)
    1579,79 kJ
  • Energi (kcal)
    381,49 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen