Rimmat kycklingbröst med morotstapenad

Rimmat kycklingbröst med morotstapenad

Gör så här

1. Blanda vatten och salt. Rör om då och då så att saltet löser sig. Lägg kycklingbrösten i lagen ca 2 timmar. Tag upp köttet och låt lagen rinna av.
2. Pensla kycklingbrösten med lite soya eller soyakulör. Stek i ugnen vid 150°C ca 20 min.
3. Fräs morötter, lök och vitlök i smör. Kyl.
4. Blanda fräset med färskost. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kyl ca 30 min så smakerna hinner mogna. Smaka av igen.
5. Pensla potatisklyftorna med olja. Stek i ugnen vid 175°C tills de är klara. Salta och strö över persilja.

Tips: För en snygg uppläggning, skär köttet på snedden men låt varje kycklingbröst "sitta ihop" och vara en portion.

Serveringsportion ca: Kycklingbröst 130 g, morotstapenad 65 g, potatis 200 g
Källa: ArlaKöket Lunch nr 2 -99

  • Fett
    26,51 g
  • Kolhydrater
    37,85 g
  • Protein
    35,12 g
  • Energi (kJ)
    2265,38 kJ
  • Energi (kcal)
    544,01 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen