Renstekscheesecake med persilja

Renstekscheesecake med persilja

Gör så här

1.Smält smöret och låt det svalna lite.

2.Mixa brödet tills smulor och blanda med smöret. Tryck ut brödsmulorna i springformar ca 23 cm i diameter. Låt formarna stå i kylen medan du gör fyllningen.

3.Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

4.Hacka rensteken fint och mixa med färskost och matyoghurt.

5.Värm citronsaften i mikro med gelatinbladen i 20 sekunder, rör ut ordentligt så att gelatinet är helt upplöst.

6.Mixa ner gelatinbladsblandningen i röran. Rör ner hälften av persiljan. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot. Bred fyllningen på botten.

7.Täck formen med platsfolie och låt dtå i kyl i minst 4 timmar.

8.Strö över resten av persiljan vid servering.

Serveringsportion: ca 100 gram.
Källa:Arla Köket Jul 2010

  • Fett
    15,29 g
  • Kolhydrater
    12,57 g
  • Protein
    7,64 g
  • Energi (kJ)
    910,49 kJ
  • Energi (kcal)
    218,86 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen