Rådjursbiffar med krämiga citrusmorötter

Rådjursbiffar med krämiga citrusmorötter

Gör så här

1. Lägg grynen att svälla i grädde ca 20 min.
2. Blandna alla ingredienser till färsen. Smaka av med salt och peppar.
3. Forma till biffar à ca 165 g och stek i ugnen vid 150ºC till en kärntemperatur av 70ºC.
4. Koka upp grädde och red av med vetemjöl utrörd i lite vätska. Sjud ca 5 min. 5. Lägg i morötter och lök, sjud ca 5 min. Smaka av med juicerna, salt och peppar.
6. Koka alla ingredienserna till och med soja till skyn. Red av med lite vetemjöl utrört i vätska. Smaka av med salt och peppar. Sila.
7. Servera med kokt potatis.

Serveringsportion ca: Biffar 150 g, citrusmorötter 200 g, sky 60 g, potatis 200 g
Källa: Lunchguiden nr4

  • Fett
    29,68 g
  • Kolhydrater
    67,98 g
  • Protein
    43,34 g
  • Energi (kJ)
    3024,84 kJ
  • Energi (kcal)
    728,39 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen