Pumpa- och   zucchinisallad

Pumpa- och zucchinisallad

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker, vatten och hackad chili. Dra åt sidan, låt svalna.

  2. Skär 20/200 skivor av toppen på pumporna, 0,5 mm tunna på skärmaskin.
    Stansa skivorna och lägg i vakuumpåse med lagen, förslut.
  3. Skär 10/100 skivor på längden av pumporna, 0,5 cm tjocka. Ringla över olja och salta, rosta i ugn på 180° tills de fått färg och är mjuka.
  4. Skala och riv resten av pumporna till 1,5 dl/1,5 l riven pumpa. Blanda den rivna pumpan med crème fraiche, finrivet skal från hälften av apelsinerna och finrivet citronskal.
    Smaka av med salt och tabasco.
  5. Filea apelsinerna. Rosta pumpakärnorna gyllene med olja och salt i ugn på 175°.
  6. Skiva hälften av zucchinin i ca 1 cm skivor och sota direkt på hällen med lite salt, dela på mitten. Skiva resten av zucchinin tunt på mandolin.
  7. Lägg upp salladen efter eget tycke eller enligt bilden. Garnera med vattenkrasse.

    Källa: California Style Jimmi Eriksson Årets kock 2016

  • Fett
    9,93 g
  • Kolhydrater
    29,15 g
  • Protein
    5,83 g
  • Energi (kJ)
    1012,08 kJ
  • Energi (kcal)
    242,03 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen