Provencalsk oxgryta

Provencalsk oxgryta

Gör så här

1. Fräs köttet i smör.
2. Tillsätt lök, vitlök, paprikapulver och tomatpuré, låt fräsa några minuter.
3. Tillsätt lagerblad och buljong och sjud tills köttet är nästan klart.
4. Tillsätt potatis och alla grönsaker, sjud i ytterligare ca 10 min.
5. Red av med vetemjöl utrörd i lite vätska, sjud i ca 5 minuter.
6. Tillsätt grädde. Koka upp. Smaka av med timjan, salt och peppar.

Serveringsportion ca: Gryta 330 g
Källa: VIP-Boken 2

  • Fett
    22,31 g
  • Kolhydrater
    30,77 g
  • Protein
    40,76 g
  • Energi (kJ)
    2048,98 kJ
  • Energi (kcal)
    491,46 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen