Provencalsk fisksoppa

Provencalsk fisksoppa

Gör så här

1.Stek lök, vitlök och chili på svag värme i smör.
2.Tillsätt mejram, lagerblad, plommontomater, buljong och tomatpuré.
3.Låt sjuda under lock i 30 minuter.
4.Ta bort lagerbladen. Mixa soppan slät och smaka av med socker, salt och peppar. Sila om du vill ha en slätare soppa.
5. Koka ihop tomatsoppan med grädde, saffran och timjan. Smaka av med salt och peppar.Önskar du lite mer sting i soppan är det gott med en nypa cayenne.
6. Värm fisken i soppan och lägg i räkorna precis vid servering.
7. Toppa med crème fraiche.

TIPS: Tomatsoppan är en bassoppa som lätt kan varieras med olika toppingar. Se även "Soppa San Torini", "Orientalisk lammsoppa" och "Cowboy soppa".

Serveringsportion ca: 400 g
Källa: Deli, Arlaköket nr 1,2001

  • Fett
    27,52 g
  • Kolhydrater
    9,93 g
  • Protein
    29,58 g
  • Energi (kJ)
    1696,08 kJ
  • Energi (kcal)
    410,03 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen