Profiteroles med ostcrème

Profiteroles med ostcrème

Gör så här

1. Riv osten. Blanda crème fraiche, äggula och smör i en kastrull och värm under omrörning tills det tjocknar. Ta från värmen, rör ner osten och låt den smälta ut helt. Smaka av med salt och låt svalna.

2. Koka upp vatten, salt och smör. Tillsätt mjölet och vispa hårt tills det tjocknar. Ta från värmen och tillsätt ett ägg i taget under vispning. Lägg i spritspåse och låt svalna lite.

3. Spritsa små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 200° till fin färg, 7–10 min. De ska kännas lätta när de är klara.

4. Vid servering: Fyll bollarna med ostcrèmen.

Källa: Johan Backeus Årets kock 2017

  • Fett
    203,29 g
  • Kolhydrater
    67,35 g
  • Protein
    106,03 g
  • Energi (kJ)
    10446,35 kJ
  • Energi (kcal)
    2497,4 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen