Pralin med kanelganache och mandarinkaramell

Pralin med kanelganache och mandarinkaramell

Gör så här

1. Pralinskal: Spreja djupa pralinformar med orange och gult kakaofett, gjut sedan skalen i vit choklad.

2. Mandarinkaramell: Gör en ljus karamell på socker och glykos. Tillsätt grädde, puré, smör (första mängden) och citronsaft. Koka till 114°. Ta från värmen och blanda ner smör (andra mängden), kakaosmör och konjak. Låt svalna till 30° och fyll till hälften i pralinskalen.

3. Kanelganache: Koka upp grädde, glykos, invertsocker, kanelstång och salt. Ta från värmen, plasta och låt dra ca 30 min. Koka upp igen, ta bort kanelstången och häll grädden över mjölkchokladen. Rör om, tillsätt smör och mixa slätt. Fyll upp pralinskalen när ganachen är 30°. Låt stå över natten i rumstemperatur (helst 18°).

4. Locka med tempererad vit choklad, kyl och knacka pralinerna ur formen.

Källa: Kalle bengtsson Årets konditor 2017

  • Fett
    5,4 g
  • Kolhydrater
    7,81 g
  • Protein
    0,65 g
  • Energi (kJ)
    342,95 kJ
  • Energi (kcal)
    82,64 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen