Potatisspätzle med Svecia, chili, lime och persilja

Potatisspätzle med Svecia, chili, lime och persilja

Gör så här

1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Ånga av och pressa potatisen. Tillsätt ägg, mjölk och lite nymalen svartpeppar och knåda ihop. Tillsätt mjölet lite i taget och blanda till en homogen deg. Låt vila kallt ca 15 min.

2. Använd gärna en spätzleria för att trycka ut degen ner i kokande saltat vatten. Det går också att bre ut degen på en skärbräda och sedan skrapa ner lite deg i taget med kniven så att man får oregelbundna former.

3. Spätzlen är klar när den flyter upp till ytan, lyft direkt ur kastrullen och ner i kallt vatten.

4. Reducera grädde med senap till 3/4.

5. Vid servering: Blanda spätzlen med senapsgrädden och lägg upp i skålar. Blanda riven ost med panko och strö över spätzlen. Baka i ugn på 175° ca 15 min tills osten fått lite färg.

6. Skär chilin i tunna ringar och plocka persiljan. Toppa spätzlen med chili och persilja och pressa över lite limesaft.

Källa: Johan Backeus

  • Fett
    54,72 g
  • Kolhydrater
    77,82 g
  • Protein
    24,99 g
  • Energi (kJ)
    3787,63 kJ
  • Energi (kcal)
    919,58 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen