Potatissoppa med lax och chorizo

Potatissoppa med lax och chorizo

Gör så här

1. Koka potatis i saltat vatten med purjolök och vitlök tills potatisen är mjuk.
2. Häll av potatisen och spara vattnet.
3. Mixa potatisen med mjölk, buljong och hälften av potatisvattnet till soppkonsistens. Koka upp och smaka av med vin. Salta och peppra.
4. Lägg lax, korv, potatis och purjolök i den varma soppan och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Garnera med krasse.

Serveringsportion ca: Soppa 370 g
Källa: Arla Köket Lätt-Lunch 1:2003

  • Fett
    17,55 g
  • Kolhydrater
    30,72 g
  • Protein
    23,61 g
  • Energi (kJ)
    1639,62 kJ
  • Energi (kcal)
    392,94 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen