Potatissoppa med färskostklimp

Potatissoppa med färskostklimp

Gör så här

1. Fräs potatis och grönsaker i smör med kött och timjan. Slå på hönsbuljong, låt koka tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
2. Mixa kvarg med äggulor, mjöl och basilika till en grön massa. Smaka av med salt och peppar. Gör matskedsstora bollar som sakta kokas i saltat vatten några minuter.
3. Servera klimpen i soppan.

Serveringsportion ca: soppa 3,5 dl, klimp 30 g
Källa: Arla Köket nr 2:2007 Senior

  • Fett
    16,3 g
  • Kolhydrater
    20,55 g
  • Protein
    9,04 g
  • Energi (kJ)
    1129,75 kJ
  • Energi (kcal)
    270,78 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen