Potatisglass med äpple, ingefärskaramell och rostade hasselnötter

Potatisglass med äpple, ingefärskaramell och rostade hasselnötter

Gör så här

1. Tvätta och riv potatisen grovt. Sprid ut potatisen på en plåt och rosta i ugn på 160°, ca 30 min, tills den är gyllene. Potatisen ska ha torkat så mycket att den efter ugnen väger ca 40 g.

2. Blötlägg gelatinbladet ca 10 min. Sjud upp grädde och glykos, ta från värmen och blanda med potatisen och gelatinbladet, låt stå ca 10 min. Sila ner vätskan i yoghurten och blanda med siktat florsockret. Kör i glassmaskin.

3. Karamellisera sockret och tillsätt smör och grädde och låt koka tills karamellen har löst sig. Tillsätt finriven ingefära, ta från värmen och låt dra 10-15 min. Sila bort ingefäran.

4. Vid servering: Hyvla äpplet tunt och blanda med den varma karamellsåsen. Lägg upp äppelskivorna i tallrikar, ringla över lite karamellsås, toppa med en kula potatisglass och garnera med krossade hasselnötter och plockad oxalis.

 Källa: Johan Backeus/Peru

  • Fett
    25,16 g
  • Kolhydrater
    62,4 g
  • Protein
    5,9 g
  • Energi (kJ)
    2107,21 kJ
  • Energi (kcal)
    501,9 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen