Potatisbröd med örtig färskost.

Potatisbröd med örtig färskost.

Gör så här

1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av och pressa potatisen.

2. Värm mjölken till 37° och rör ut med jästen. Blanda ner potatisen, olja och salt samt hälften av mjölet. Tillsätt resterande mjöl lite i taget tills degen är smidig. Låt jäsa ca 30 min.

3. Forma runda bullar och lägg på plåt. Jäs ca 30 min under bakduk. Baka av i ugn på 220° ca 15 min tills bullarna är gyllene. Låt svalna på galler.

4. Servera med färskost smaksatt med hackade örter och salt.

Källa: Johan backeus

  • Fett
    5,28 g
  • Kolhydrater
    21,23 g
  • Protein
    3,02 g
  • Energi (kJ)
    618,24 kJ
  • Energi (kcal)
    147,82 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen