Potatis- och purjolökssoppa med rostad majs

Potatis- och purjolökssoppa med rostad majs

Gör så här

1. Skala och skär potatisen i bitar. Skär bort purjolökens gröna blast och skär 10 skivor av purjolöken, lägg blast och purjolöksskivor åt sidan. Skiva resterande purjolök grovt.

2. Sjud potatis och grovskuren purjolök i lättsaltat vatten tills allt är mjukt. Sila bort vattnet, tillsätt vinet och låt koka in. Tillsätt grädde, crème fraiche och mjölk och låt sjuda ca 5 min. Mixa soppan slät och späd ev med mjölk till önskad konsistens. Smaka av med salt.

3. Mixa olja och sparad purjolöksblast i en thermomixer på 60° till en grön, slät olja.

4. Sjud de sparade purjolöksskivorna mjuka i lättsaltat vatten, låt rinna av.

5. Vid servering: Häll upp soppan i skålar och toppa med purjolöksolja, purjolöksskivor, plockad bladpersilja och grovhackad rostad majs.

Källa: Johan Backeus/Peru

  • Fett
    42,33 g
  • Kolhydrater
    14,67 g
  • Protein
    3,95 g
  • Energi (kJ)
    1920,76 kJ
  • Energi (kcal)
    464,19 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen