Potatis- och plommongryta med harissa

Potatis- och plommongryta med harissa

Gör så här

1. Rosta paprikan i ugnen vid 250°C ca 10 min. Mixa paprikan med de övriga ingredienserna till harissan. Smaka av med salt och chilipeppar.
2. Lägg plommonen i vatten ca 20 min. Häll av vattnet. Fördela plommon, potatis, fänkål och lök i bleck. Blanda buljongen med harissapastan och häll den över potatisen. Baka "grytan" i ugnen vid 175°C ca 40 min. Smaka av med salt och peppar.
3. Ringla över yoghurten vid servering. Servera med t ex råris, gärna kryddat med färska örter.

Harissa är en nordafrikansk kryddblandning som man också kan köpa färdig.

Serveringsportion ca: Gryta 240 g, råris 150 g, yoghurt 0,5 dl
Källa: Arla Köket Lunch 1:2001

  • Fett
    3,71 g
  • Kolhydrater
    57,06 g
  • Protein
    7,19 g
  • Energi (kJ)
    1274,77 kJ
  • Energi (kcal)
    304,84 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen