Potatis- och köttfärsfrestelse

Potatis- och köttfärsfrestelse

Gör så här

1. Blanda potatis, grädde, mjölk och vitlök i bleck. Salta och peppra.
2. Grädda i ugn på 175°C i ca 30 min.
3. Koka morötter och selleri halvfärdigt, hacka fint.
4. Fräs lök, vitlök och färs, tillsätt morot- och sellerihack, krossade tomater, tomatpuré, ostsås och oregano. Salta och peppra.
5. Häll köttfärssåsen på potatisgratängen, strö över gratängosten.
6. Grädda i ugn på 175°C i 15 – 20 min.
7. Servera gärna med pizzasallad.

Serveringsportion ca: 345 g
Källa: Arla Köket Skola 1:2006

  • Fett
    8,9 g
  • Kolhydrater
    30,82 g
  • Protein
    6,75 g
  • Energi (kJ)
    997,71 kJ
  • Energi (kcal)
    241,01 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen