Plommon- och valnötschutney

Plommon- och valnötschutney

Gör så här

1. Dela och kärna ur plommonen, skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten samt märg och stång från vanilj. Koka plommonen mjukt.
2. Tillsätt syktsocker och koka ca 4 min.
3. Rosta valnötterna i ugn, 200° tills de fått fin gyllenbrun färg. Vänd ner i chutneyn.
4. Slå upp på väl rengjorda syltglas och sätt på locket direkt. Förvara i kyl.

Källa: Jul 2014 webbrecept

  • Fett
    2,5 g
  • Kolhydrater
    16,57 g
  • Protein
    0,72 g
  • Energi (kJ)
    392,39 kJ
  • Energi (kcal)
    93,64 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen