Pistagemakron med vaniljsmörkräm och tranbär

Pistagemakron med vaniljsmörkräm och tranbär

Gör så här

1. Pistagemakron: Mixa nötter och florsocker till ett fint mjöl, sikta grovt och blanda med äggvita (första mängden). Koka socker och vatten till 118°. Börja vispa äggvitan (andra mängden) när sockerlagen är 114°. Häll sockerlagen i en tunn stråle i äggvitevispet och vispa marängen kall på medelhastighet. Blanda ner marängen i pistageblandningen och rör till en blank smet.

2. Spritsa ut rundlar, ca 4 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper. Låt torka till på plåtarna ca 30 min. Baka av i ugn på 140° ca 20 min. Frys makronerna innan de lossas från pappret.

3. Vaniljsmörkräm: Koka socker, glykos, vaniljfrön och vatten till 121°. Börja vispa äggvitan när sockerlagen är 115°. Häll sockerlagen i en tunn stråle i äggvitevispet och vispa den kall på medelhastighet. Montera ner smöret och vispa till en fluffig smörkräm.

4. Tranbärskräm: Koka puré, socker och agar agar i 3 min. Häll upp i bunke, plasta mot ytan och kyl så att gelén sätter sig. Mixa i blender till en kräm och lägg i spritspåse.

5. Spritsa toppar av smörkrämen och tranbärskrämen på hälften av makronerna och lägg sedan på resterande. Strö ev över lite hackade pistagenötter.

Källa: Kalle Bengtsson Årets konditor 2017

  • Fett
    13,3 g
  • Kolhydrater
    23,71 g
  • Protein
    2,05 g
  • Energi (kJ)
    931,9 kJ
  • Energi (kcal)
    224,4 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen