Picklade rödbetor med äpple, getostyoghurt och valnötter

Picklade rödbetor med äpple, getostyoghurt och valnötter

Gör så här

1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de precis är klara. Skala och lägg i vacpåse. 

2. Koka upp ättikslagen med lagerblad, timjan, kanel och krossad stjärnanis. Häll i påsen med betorna, låt svalna. Vakuumpacka och låt ligga över natten i kyl. 

3. Mixa yoghurt, grädde och getost slätt i thermomixer på 45°.  

4. Vid servering: Dela betorna på längden och hyvla äpplet tunt. Lägg betorna med snittsidan upp på äppelskivorna. Spritsa på getostyoghurten och toppa med grovhackade valnötter och klippt kryddkrasse. 

Källa: Johan Backeus Årets kock 2017 

  • Fett
    6,49 g
  • Kolhydrater
    23,29 g
  • Protein
    2,22 g
  • Energi (kJ)
    689,19 kJ
  • Energi (kcal)
    165,6 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen