Picklad rostad paprika med mandel

Picklad rostad paprika med mandel

Gör så här

1. Dela och kärna ur paprikorna. Rosta dem i ugn, 225°, tills de är mjuka och skalet lossnar lätt, ca 25 min. Skär ner paprikorna i mindre bitar.
2. Rosta mandeln i ugn, 200° tills den fått gyllenbrun färg.
3. Lägg paprikan i en kastrulll och tillsätt, märg och stång från vanilj, syltsocker och vinäger. Koka paprikorna i ca 4 min. Tillsätt mandeln och slå upp på väl rengjorda syltglas och sätt på locket direkt. Förvara i kyl.

1 kg paprika ger ca 1 l

Källa: Jul 2014 webbrecept

  • Fett
    5,32 g
  • Kolhydrater
    18,99 g
  • Protein
    2,25 g
  • Energi (kJ)
    567,14 kJ
  • Energi (kcal)
    135,27 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen