Pestovåffla, mozzarella & lufttorkad skinka

Pestovåffla, mozzarella & lufttorkad skinka

Gör så här

1. Blanda mjöl och vatten. Rör ner smör. Blanda ned peston.
2. Vänd försiktigt ner grädde i smeten.
3. Värm våffeljärnet och pensla tunt med smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera direkt eller förvara på galler. Våfflorna ska inte staplas på varandra, då blir de sega.
4. Blanda ner tomater och hackad basilika i färskosten. Smaka av med lite salt.
5. Servera våfflorna med mozzarella i bitar el hela små, skinka, sallad och tomatcrémen. Avsluta gärna med lite nymalen svartpeppar.

Serveringsportion ca: 170 g våffla, mozzarella 12 g, skinka 20 g, tomatkräm ca 40 g
Källa: Våffelrecept 2003

  • Fett
    54,6 g
  • Kolhydrater
    30,61 g
  • Protein
    19,48 g
  • Energi (kJ)
    2871,51 kJ
  • Energi (kcal)
    693,67 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen