Persiljestekt lammstek med kål och potatis

Persiljestekt lammstek med kål och potatis

Gör så här

1. Mixa solrosfrön, vitlök och persilja i en matberedare. Blanda i crème fraiche och matyoghurt.
2. Lägg undan hälften av marinaden till en kall örtsås. Smaka av med salt och peppar.
3. Slå resterande marinad över lammsteken och låt marinera över natten.
4. Lägg lammet på smorda bleck. Toppa med marinad, salt och peppar. Stek i ugn på 70°C ca 45 min till en kärntemperatur på 70°C
5. Bryn kål i smör och tillsätt socker som får karamellisera lätt. Smaka av med vinäger.
6. Skiva lammsteken och servera med ugnsbakad färskpotatis, sötsur kål och kall örtsås.

Serveringsportion ca: Lamm 120 g, kål 75 g, sås 65g, potatis 150 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

  • Fett
    17,98 g
  • Kolhydrater
    15,19 g
  • Protein
    43,63 g
  • Energi (kJ)
    1711,98 kJ
  • Energi (kcal)
    413,03 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen