Persikomousse med kokosflarn

Persikomousse med kokosflarn

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen.
2. Tärna persikorna och blanda med vaniljsåsen. Smaka av med svartpeppar, kanel och florsocker.
3. Smält gelatinbladen och tillsätt dem i persikoblandningen. Häll upp i skålar och låt stå i kyl ca 4 timmar.
4. Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt socker, lite i taget. Vänd försiktigt ner smör, mjöl och kokos.
5. Klicka ut, 0.5 dl smet per flarn, på smorda plåtar och grädda i ugnen vid 200°C tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.
6. Forma ägg av moussen och servera med flarnen.

Serveringsportion ca: Vaniljpersikor 85 g, flarn 1 st
Källa: VIP-Boken 2

  • Fett
    7,23 g
  • Kolhydrater
    22,58 g
  • Protein
    1,38 g
  • Energi (kJ)
    687,26 kJ
  • Energi (kcal)
    164,22 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen