Persikoefterrätt

Persikoefterrätt

Gör så här

1. Rör ägg och socker poröst. Tillsätt de övriga ingredienserna till rulltårtan.
2. Bred ut smeten på t ex smörpapper på plåtar. Grädda i ugn vid 200°C ca 5 min.
3. Låt svalna något. Stjälp upp kakan.
4. Blötlägg gelatinet. Blanda vatten och snabbkaffe. Smält gelatinet i kaffet. Låt svalna.
5. Vispa crème fraiche tills den blir hård. Vänd ner gelatinet och nötter i crème fraiche. Låt stå tills det tjocknar.
6. Bred mockagrädden över rulltårtsbottnarna. Rulla ihop. Skiva.
7. Lägg skivorna på assietter eller fat. Vispa grädde. Lägg på en persikohalva per skiva. Spritsa grädde runt persikohalvorna. Strö över mandel.

Serveringsportion ca: Persikodessert 140 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2000

  • Fett
    22,51 g
  • Kolhydrater
    28,96 g
  • Protein
    5,52 g
  • Energi (kJ)
    1424,15 kJ
  • Energi (kcal)
    342,77 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen