Pepparkaksrulltårta

Pepparkaksrulltårta

Gör så här

Pepparkaksrulltårta:
1. Sikta alla torra ingredienser i en bunke.
2. Vispa ägg och socker poröst, vänd i de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt filmjölken.
3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn, 250° i 5–6 min.
4. Ta ut kakan, sockra den på ytan och stjälp upp på ett bakplåtspapper, låt svalna.

Lingon- och färskostfrosting:
1. Vispa smör och färskost vitt och fluffigt. Vispa i vaniljsocker och florsocker lite i taget till en fast och fin frostig. i grädden och vänd försiktigt i lingonsylten.
2. Fördela frostingen jämnt på botten och rulla ihop till en rulle, dela i lagom stora bitar.

Källa: Arla Köket Jul 2013/Arla Köket Traditioner och nytänk 2014/Arla Köket En sagolik jul 2015

  • Fett
    163,95 g
  • Kolhydrater
    394,49 g
  • Protein
    59,13 g
  • Energi (kJ)
    13758,64 kJ
  • Energi (kcal)
    3298,57 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen